Сумата е била изтеглена от манастира за съфинансиране на ремонт на светата обител с европейски

...
Сумата е била изтеглена от манастира за съфинансиране на ремонт на светата обител с европейски
Коментари Харесай

Продават Гигинския манастир на търг с тайно наддаване

Сумата е била изтеглена от  манастир а за съ финансиране  на  ремонт  на светата обител с  европейски пари

Дълг от над 330 хиляди лв. потърсиха  синдици те на  КТБ  от Гигинския  манастир . Сумата е била изтеглена от  манастир а за съ финансиране  на  ремонт  на светата обител с  европейски пари .



Точно като в песента " Продават се, мамо, Белите  манастир и ",  манастир ът " Свети Козма и Дамян " до село  Гигинци  се появи в листата за търг с скрито наддаване поради заем от над 300 000 лв.. Целта на заема била  манастир ът да заплати на строителите, продава bTV.

„ Съвкупно беше 790 000 лв.. Този план се извърши от една компания, която получи един заем от 395 000 лв.. При това кандидатстване  манастир ът, подобен е законовият ред, взе участие дружно с тази компания и парите ги получи  манастир ът. Фирмата, откакто получи парите изцяло от  манастир а, просто затвори порти, банката  КТБ  фалира, отпуснатият заем необичайно за какво не е бил гарантиран.  Манастир ът остана да дължи такава сума, която не е харчена в този  манастир  по плана ”, изясни отец Никанор, свещеник на Гигинския  манастир .

През януари 2016 година Брезнишкият областен съд изпраща заповед за осъществяване. От  манастир а обаче нищо не може да бъде иззето.

„ От 1 януари влезе една корекция в Закона за вероизповеданията – насилственото осъществяване против църкви и  манастир и към този момент не е допустимо. Ето, компанията изчезва, парите увисват ”.

Така строителната компания завлича банката с 42 милиона лв..

„ Когато научихме това и аз се усмихнах, просто ми стана ясно. Това е животът, мога да кажа – Бог да пази всеки ”, сподели отец Никанор.

Как обаче европроектът е бил изпълнен, откакто парите за съ финансиране то не са стигнали до  манастир а?

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов изясни, че плановете за храмове на вероизповеданията и  манастир ите са се финансирали на 100%.

Финансиране  е било належащо за самото строителство и построяването, тъй като знаете, европейските правила по всяко едно  финансиране  предполага, че първо би трябвало да се построи планът и по-късно да се разплати от разплащателна организация ”, добави Румен Порожанов.

Проектите за религиозните храмове се управляват от Фонд „ Земеделие ” от договорите – до това дали обектът се употребява по предопределение.

Според източниците ни претендент да изкупи заема на  манастир а на 22 април не се е явил.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР